Si em seguiu al Instagram @Tallerdeganxet segurament estareu al dia del que es el PROYECTO ABRIGA.

Per les que no ho sabeu, ho explico ara mateix.

El projecte

Es tracta d’un projecte de la ONG Vida Significativa. Pretén recollir peces de roba, teixides a ma, per a nens de 0 a 2 anys i donar-los a diferents centres d’ajuda o orfenats i altres associacions d’ajuda a persones vulnerables. Sempre sense ànims de lucre.

Principalment necessiten mantes de 60×60, gorros, colls o bufandes i peücs o mitjons. Com diu el seu nom PROYECTO ABRIGA, es per poder donar abric a aquests nens petits. Per tant recomanen teixir-los amb acrílic 100% o cotó, per una qüestió de possibles al·lèrgies es preferible no fer servir res de llana.

Quan vaig veure la publicació a Instagram del Proyecto Abriga, no vaig dubtar ni un sols segon, em vaig posar en contacte amb ells i vaig començar a teixir. Les teixidores que venen al taller tampoc van dubtar ni un segon. Amb restes d’acrílic que tenia al taller vam teixir de tot, gorros, peücs, mantes i colls.

El taller punt de recollida i més…

D’aquesta manera el taller es va convertir en un punt de recollida. I també moltes teixidores que no havien vingut mai al taller, ens van portar les peces que elles havien teixit.

De tot plegat va sortir un bon recull. Aquesta vegada a anat pràcticament tot al vaixell d’Open Arms que surt del port de Barcelona ara al Març.

El dia que els de Vida Significativa ens van venir a recollir totes les peces, ens van explicar que la gent d’Open Arms es van emocionar al veure les imatges de les peces que teníem preparades. No era roba de segona mà o roba vella, no es podien creure que dones teixidores, haguessin teixit aquelles peces tan boniques, i les donessin per projectes com aquest.

Us he de confessar que jo també em vaig emocionar. Vaig sentir en aquells moments que només per aquest comentari valia la pena seguir teixint pel PROYECTO ABRIGA. No sabem si el proper carregament serà per Open Arms o per algun altre centre d’ajuda, però teixir saben que aquella peça serà per un nen que no té res més, no té preu.

I si vull participar?

El taller continua com a punt de recollida. Si vols participar pots fer-ho de varies maneres, pots portar material (fils acrílics o cotó) o pots portar les peces fetes per tu. I més endavant quan ja sigui possible fer grups de més de 6 persones, podràs venir a teixir-los al taller i així petar la xerrada amb altres teixidores!

Ir arriba