ponxo punt salomó 3

Ponxo Punt Salomó

Aquest ponxo a punt Salomó va néixer de no saber què fer amb un fil!

A vegades no compres un fil pensant en un projecte… Moltes vegades compres un fil i després penses en quin projecte faràs amb ell!

I això és el que sempre em passa. M’enamoro del color o de la textura i després ja veuré que faig. Això és un error, perquè et pots trobar amb que decideixes fer un projecte pel qual no tens suficients fil, i després pot ser que no trobis la mateixa tintada.

Però és veritat que a l’hora de pensar en el projecte, ja ho fas pensant la quantitat de fil que tens. Així et compliques més!

Total, que em vaig enamorar del fil Spring Lover de Lanas Rubi, pel seu color i per la seva textura. És una mica rústic, em fa olor d’estiu, estiu. I vaig pensar… Em faig una bossa, em faig una samarreta, em faig uns coixins ….

Buscant punts diferents als que faig sempre, vaig trobar el Punt Salomó. No ho havia teixit mai, però m’agradava molt com quedava en un xal que vaig veure.

I llavors em vaig decidir a teixir un ponxo amb aquest punt i amb els fils rústics.
A l’estiu jo solc anar sempre amb samarretes de tirants i m’agrada portar un xal o un jersey calat per sobre. Així que un ponxo amb punt salomó era ideal per a aquest estiu.

És tan senzill que si ets principiant t’ho pots teixir sense problemes.

 

T’explico com:

Es tracta de teixir 2 rectangles segons les teves mesures. Has de mesurar desde les espatlles fins on vols que t’arribi. Això serà l’ample del rectangle. I després mesura de braç a braç per saber el llarg del rectangle.

Comences amb una cadeneta que mesuri l’ample del rectangle.

I a partir d’aquesta cadeneta comences a teixir el punt salomó. Tanques quan arribis al llarg del rectangle.

   ponxo punt salomó 4

Jo li vaig donar un toc afegint del mateix fil un cabdell multicolor. Això és a gustos, el pots combinar o no. Pots fer els dos rectangles iguals en color o diferents, per exemple, un combinat en colors i l’altre llis. Això és a gust de cada creativa.

Un cop tens els dos rectangles teixits toca cosir les espatlles deixant sense cosir la part per on passaràs el cap. Aproximadament als 30 centímetres centrals.

I per últim cosir els laterals. La forma d’unir els rectangles, jo sempre ho faig amb el mateix ganxet amb punt lliscat i queda molt polit.

Et deixo el diagrama del punt salomó:

Materials:

2 Cabdell color llis de Spring Lover

1 Cabdell Spring Lover multicolor (si no fas servir aquest per combinar necessitaràs un tercer cabdell del color llis)

Si vols pots escriure’m i t’envio el kit per fer-ho.

El preu del kit serà el que valen els cabdells que necessitis. Cada cabdell té un cost de 2,30€ el llis i 3,75€ els multicolors.

Preu del Kit com el meu: 8,35€ + enviament o pots recollir-ho al taller. Ubicació

 

Ir arriba