cobrellit imagen portada blog

Manta de sobrellit – Nuts about square CAL

Estava mirant per fer un mandala a ganxet i em va aparèixer Nuts about square, una manta feta de quadrats! Coses del buscador…  Va ser veure-la i posar-me a comprar els cabdells…. Primer vaig començar per buscar la marca que aconsellaven els dissenyadors, però en ser una marca holandesa no era fàcil trobar-la aquí, per tant la compra havia de fer-la en alguna de les botigues online que sí comercialitzen aquesta marca, Scheepjes.

 

 

Per tant em vaig decidir per una marca d’aquí i dintre de la marc,a per la opció més senzilla, acrílica. Perquè? Doncs per que no havia fet mai aquesta manta i no sabia si l’acabaria o no. Havia de treure-li la pols al meu anglès i això ho complicava tot una mica, ja que totes les instruccions estan en anglès i alemany….

nuts about square 1

Vaig necessitar:
– Material: 12 cabdells de 80 gr.,  100% acrílic de 320 m.,  6 colors diferents. Del color que fas la ultima volta dels quadrats i les unions es necessiten 3 cabdells, els altres els reparteixes entre 2 i 3 cada color segons com els combinis si t’agrada un més que un altre. Jo he utilitzat el GALA de Hiladuras LM (això ho poso només a nivell informatiu, no rebo cap compensació ni econòmica ni de cap altre tipus de la marca) i un ganxet del 4,5 mm.

– Temps: Inici en 4 febrer 2018 fi el 15 abril 2018

Nuts about Squares és una manta amb 35 quadrats dissenyats per 11 dissenyadors de ganxet. Alguns d’ells són ben coneguts i admirats pels seus dissenys fabulosos, altres són potser menys coneguts. Els dissenyadors que contribueixen són Dedri Uys, Helen Shrimpton, Polly Plum, Sigrun Hugoey, Melissa Green, Heather Gibbs, Julie Yeager, Margaret MacInnis, Susan Stevens/Mellie Blossom, Aurora Suominen i Tatsiana Kupryianchyk. Cada quadrat ha estat curosament seleccionat per garantir que els quadrats funcionin bé junts en la seva aparença.

De cada quadrat es fan tres versions, excepte amb el quadrat central que només és un. La tasca es fa amena, per què com cada quadrat és diferent, si no ho és en forma ho és en colors. És com si comencessis una feina nova amb cada un. Es distribueix fent cada setmana un grup de tres. I per tant necessitaràs 16 setmanes, incloent la vora final. Cada quadrat ha de fer 25 cm. Amb 44 punts per costat.
Si els teus quadrats són més grans, això no és un problema per a la manta final. No obstant això, pot implicar que pots quedar-te sense fil. Tot depen de com treballis, si més fluix o més tensat.

Treballat amb un ganxet del 4,5, la manta et farà una mida de més o menys 130cm x 180cm.

Jo he gaudit molt teixint-la, tant que al setembre començaré una altra amb una gamma diferent de colors.

Es per un nivell intermedi, sense cap ajuda, si ets principiant i vols fer una, faré un taller a l’octubre per fer aquesta manta i dirigir-t’he en tot el que necessitis.

Si vols aquí hi trobaràs les instruccions per començar la teva!! 😉

 

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Ir arriba