Quan xals tens ja fets?

Acabava de fer un xal d’hivern i tenia ganes de començar un altre cosa. Vaig anar a una botiga de llanes, sóc molt molt fan, però no per les llanes, que també. Sóc fan de tota botiga que estigui plena de colors i tinguin la gràcia de ordenar-lo per gammes. Em ve de petita, teníem una llibreria i les caixes de colors eren la meva passió.

Doncs el que deia, en aquella botiga hi havia cabdells de colors en degradat i no em vaig poder resistir… em vaig fer amb un en tons vermells degradat a crema.

El cabdell és 50% polièster, 50% cotó, de 150 grs. i fa uns 500 mts. es treballa amb un ganxet del 4.

Ni idea que anava a fer amb aquell capdell. En aquestes que veig a una de les dependentes que portava un xal confeccionat, amb un cabdell idèntic al que jo havia comprat! Doncs ja està decidit, em faig un xal! un altre!

Aquest xal és molt fàcil de fer, va creixent a cada volta i part d’un cercle infinit (4 cadenetes tancades, 1dc, i 2cd més que tanquen a les anteriors). Les primeres voltes són molt ràpides i conforme va creixent es fa més lent. Però amb una estoneta cada dia en una setmana el tens llest.

 Té una volta de farciment i una de calat i les vas intercalant. Els punts empleats són tot cd i dc (punt alt o double crochet). A la volta de farciment tot és dc, i a la de calat la majoria són cd. I queda molt bonic per que va formant ventalls i flors de cinc pètals.

Quan vegis que s’està acabant el cabdell, intenta fer l’última volta de farciment, és la dels ventalls. Et quedarà com unes  ones, que per ser el final queda més bonic. En el meu cas, com després de fer l’última volta de farciment ja veia que no em quedava per a dues voltes més (calat i farcit), vaig fer una última volta de pb (punt baix) per deixar la feina una mica més polida.

Espero que t’agradi i si t’animes fer-te un, m’ho dius!!

Entre tots els tallers que tinc programats pel proper Octubre/18, també hi ha un taller per aprendre a fer aquest xal.

Si t’animes ens veiem i teixim juntes!! ?

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Ir arriba