xaltardor principal

Xal Tardor

Feia moltes setmanes que no escrivia al blog… Però és que com es sol dir,  ‘no em dóna la vida per tant’. Últimament em sento una mica Durga (deessa de vuit braços) i tot i així no hi arribo!

Bé, fins aquí els meus dos minuts d’excuses, ara sí em poso amb el que vull explicar-vos. El xal Tardor.

El xal Tardor neix de diverses idees barrejades, fins i tot de colors barrejats.

xaltardor combinacio de colors

Les llanes

El passat mes de novembre al Barcelona Knitts, per fi vaig comprar i em vaig fer amb dos troques de llana de Sóc Una Troca!!!. Després de marejar una estona a la Laia (Sóc una troca) amb els colors, ella em va ajudar i em vaig decidir per un verd tornassolat en groc (Op. 41) i un groc tornassolat en daurat (Golden hour) tots dos 100% merino superwash. Flipants. Per fi tenia les meves troques de Soc una troca!!! Ara a veure que feia amb elles… voltes i més voltes… finalment sempre acabo amb el que més m’agrada, quan no sé que fer, un xal.

Us preguntareu perquè tant ‘per fi’ en aquesta compra. Doncs perquè les llanes artesanes, tenyides de forma artesanal, amb tints naturals, ecològics i amb tot l’amor del món, valen el que valen i òbviament no poden ser més assequibles. Una troca d’aquestes característiques val al voltant d’uns 20 €, són de 100 grs. i poden tenir uns 400 metres cada troca. Si teixeixes a ganxet, amb dos troques i 800 metres tens per un xal, una bufanda, un coll i uns mitons, però poc més… el ganxet es menja molt fil.

El Projecte

Per a mi els xals són una cosa tant personal i tant emocional que en tindria un per a cada sentiment, per a cada moment, per a cada llum del dia… un xal és com una abraçada, allò que et fa costat i et bressola, que t’envolta, i tú, dins d’aquest abraçada.

xaltardor abraçada
Així que al passat desembre neix el xal Tardor. I perquè tardor? Pels colors i per l’estació en que vaig comprar les troques.

Llavors vaig començar a pensar com feia el xal. Per poder allargar el màxim possible el fil i que quedés un xal gran com a mi m’agraden, envoltants. Mil voltes més tard em vaig decidir pel xal Dragon Belly disseny de Johanna Lindahl. Però com també portava temps volent fer un Cola de Dragón, vaig modificar una mica el patró. Afegint els pics.

xaltardor pics
El resultat era espectacular abans de bloquejar-ho, però em quedava petit, res a veure amb el que a mi m’agrada.

Així que el vaig bloquejar a  consciència, estirant molt els pics i tot el xal.

En sortir del bloqueig el xal era un altre completament diferent, tenia la mida ideal. I no puc estar més contenta del resultat, m’encanta aquest xal, i no us podeu imaginar com abriga!!!

 

Ir arriba