xal caliope principal

Xal Caliope

Xal Caliope disseny de la Carmen de El Club de la Calceta

Aquesta toledana, no sé d’on treu el temps per teixir i dissenyar coses tant boniques. Jo estic enamorada de molts dels seus dissenys i m’he de resistir, perquè no em dóna la vida per tant teje teje...

Però quan va publicar el Xal Caliope, no em vaig poder contenir… i com una esperitada vaig comprar el patró. De venda a la seva botiga de  Etsy que està molt bé de preu.

xal caliope 1

 

El Patró

És fàcil, però us volia donar un parell de consells. O respostes a dubtes que jo vaig tenir a l’hora de teixir-ho.

Al començar (pel punt central de la part més llarga, no pel pic ), tens la sensació que no quedarà triangle. Només hi han augments a l’inici i al final d’una volta, per tant, als laterals. El centre no augmenta i va agafant forma de lluna minvant. És per això que dubtes si ho estàs fent bé. Però sí, contínua teixint fins les voltes que marca el patró. Al final quan facis la vora veuràs que queda un triangle.

I un altre punt conflictiu és la vora.

Al patró no especifica quants punts has de fer a la primera volta. I això és, perquè depèn de com de gran hagis fet el cos central. I de la teva tensió.
Jo vaig començar fent dos punts alts en cada espai, però em quedava curt i es corbava, així que n’hi vaig posar 3. En aquesta part del xal hauràs de jugar una mica a prova i descart, perquè com bé t’indica, tot depèn de la teva tensió i de la mida que vulguis.

Al final has de bloquejar-ho i queda perfecte, el meu fa 2,20 mts de ample, 1,00 mts de dalt a baix i 1,15 mts els cantons.

xal caliope vora

Els Materials

El Xal Caliope que va presentar la Carmen està teixit en tons pastís. Però jo ja ho vaig veure en tons mediterranis i no em vaig poder contenir.

Vaig utilitzar el Lli Flamé de 3 cabos de Casasol. I haig de dir que queda genial. He utilitzat el marí, blau cel i el combinat 6. Pel cos central 2 cabdells i per la vora un de cada color.

xal caliope 2

 

Bé, ja saps que si tens dubtes amb el patró o prefereixes que jo et vagi dient com fer-ho pots venir al Taller de Ganxet a teixir-ho. Aquest i qualsevol peça que vulguis fer!! Em trobaràs aquí!

També trobaràs els materials per fer-ho, al preu recomanat per la marca.

I si vols pots contactar amb mi per qualsevol consulta aquí!

 

Ir arriba